تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : مدیریت سایت
حوزه : وقف و نذر
شماره : 3227
تاریخ : 11 تیر, 1398 :: 2:44
عالمی که کتاب‌هایش را وقف کتاب‌ دوستان کرد عالمی که کتاب‌هایش را وقف کتاب‌ دوستان کرد

عالمی که کتاب‌هایش را وقف کتاب‌ دوستان کرد

«عید غدیر 1375 بود. همراه با همسرم مرحومه حاجیه خانم مرضیه حکیم نشستیم مقابل قبله. حاجیه خانم صیغه وقف خانه را که به او بخشیده بودم، خواند و من صیغه وقف همه کتاب‌های خطی، سنگی و چاپی‌ام را.

بعد از آن نامه‌نگاری ما با آستان قدس رضوی آغاز شد و در سال 1379 کتاب‌خانه آیت‌الله سید محمد تقی حکیم به طور رسمی وقف بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج (ع) شد.»
وقتی این جملات را پشت تلفن از آیت‌الله سید محمد تقی حکیم شنیدم، رفتم توی فکر و زیر لب با خودم گفتم خوش به سعادت جوانان تهرانی ساکن نیاوران که چنین مرد بزرگی را در همسایگی خود دارند. آیت‌‌الله سید حکیم در ادامه گفت‌و‌گویمان از کتاب‌خانه حکیم گفت: ساختمان کنونی و نوساز کتاب‌خانه در شش طبقه بنا شده است. دو طبقه زیرین انبار کتاب و پارکینگ است و طبقه همکف منزل مسکونی خودم. سه طبقه بالا نیز یکی مخزن کتاب و دو طبقه دیگر بصورت مجزا در اختیار خواهران و برادران اهل مطالعه قرار دارد. همه جور امکانات رفاهی نیز برای جوانان کتاب‌دوست فراهم است. آیت الله سید محمد تقی حکیم را بی‌شک بسیاری در گوشه و کنار ایران می‌شناسند. آخر ایشان نه فقط واقف کتاب‌خانه حکیم بلکه از استادان و محققان برجسته کشور و مؤلف کتاب‌های بسیاری است که برخی از آن‌ها به انگلیسی نیز ترجمه شده است. این واقف تهرانی متولد 1305 شوشتر است و متولی کارهای خیر بسیاری بوده است. از آیت‌الله سید حکیم در خصوص انگیزه‌اش از وقف هر آن‌چه داشت، پرسیدم. پاسخ داد: این عنایت خاصی است که امام رضا(ع) به ما فرموده است. بطوری که بعد از وقف با همسرم حاجیه خانم که هنوز زنده بودند، مشرف شدیم مشهد برای عرض تشکر از امام هشتم(ع). در همان شب اول آقای بزرگواری با لباس مخصوصی به خوابم آمدند و فرمودند: هر چه دادی به ما رسید. آستان قدس رضوی را برای وقف انتخاب کردم چون کتاب‌‌های خطی و باارزشی داشتم و این آستان مرکز بزرگی در این خصوص است.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای دفتر کانون های خدمت رضوی شهرستان آمل محفوظ می باشد.